Servicii


Home » Servicii

    Servicii stomatologice de calitate superioara in Timisoara. Clinica stomatologica moderna in Timisoara ofera servicii profesionale de estetica dentara si reabilitari orale. Premier Dental Implant Center este specializata in implanturi dentare si protetica dentar

Endodontia este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratarea patologiei pulpare si a tesutului periapical. Dintii sunt alcatuiti dintr-o coroana , plasata deasupra gingiei, vizibila in cavitatea bucala si una sau mai multe radacini situate in osul maxilar. La interior, dintele prezinta un spatiu impartit in camera pulpara ( la nivelul coroanei) si canal radicular( la nivelul radacinii) ce adaposteste pulpa dentara.
Clinica noastra este specializata in reabilitarea problemelor dentare dar mai ales in reabilitarea edentatiilor prin tratamentul cu implanturi dentare.
Reprezinta procedura de aditionare( adaugare) de os in situatia in care s-a extras un dinte , unde exista o resorbtie osoasa veche data de catre prezenta in antecendente a unor extractii traumatice , in cazul unor infectii sau ca urmare a unor extractii mai vechi .
Reprezinta interventia chirugicala de elevare a membranei sinusului maxilar si aditionarea de os sintetic , combinat sau nu cu os recoltat de la pacient , in vederea inserarii de implanturi dentare .
Odontoterapia este ramura a medicinei dentare care se ocupa cu diagnosticarea,prevenirea si tratarea patologiei odontiului.
Parodontologia este ramura medicinei dentare , care se ocupa cu profilaxia,diagnosticul si tratamentul afectiunilor parodontiului marginal.
Periajul Periajul este o metoda eficienta de curatare a dintilor cu conditia ca aceasta sa se efectueze corect, limitele sale trebuind sa fie recunoscute.Primul pas al unui periaj eficient este alegerea unei periute de dinti. Exista multe forme si stiluri in comert si marea majoritate sunt eficiente.Perii sunt de obicei din naylon si trebuie sa fie relativ moi cu capete rotunjite.Nu este necesara o presiune foarte mare pentru a mobiliza placa;perii care sunt rigizi si ascutiti pot leza gingiile si pot uza dintii.Se pot folosi de asemenea periute de dinti electrice. Exista 3 tipuri principale de periute electrice :unul are perii care executa scurte miscari inainte si inapoi; cel de-al doilea tip are peri care se rotesc de pe o parte pe alta, iar al treilea tip are manunchiuri separate de peri care se rotesc in suporturile lor. Pasta de dinti isi are totusi utilitatea ei. Ea contine agenti care ajuta la eliminarea placii mobilizate si a resturilor alimentare , improspatand in acelasi timp cavitatea bucala. Este indicat a se alege pastele de dinti care contin fluor.
Coroanele mixte sunt constitute dintr-o componenta metalica de obicei turnata care acopera in general in intregime bontul dentar si asigura agregarea la aceasta si o componenta fizionomica din ceramica. Componenta metalica poate fi realizata din diferite aliaje si are grosimi diferite . Componenta fizionomica confera atat un aspect estetic si contribuie la mentinerea troficitatii fiziologice a parodontiului marginal .
Sigilarea reprezinta o metoda de prevenire a cariilor la copii. Se realizeaza atat la dintii de lapte cat si la dintii permanenti imediat dupa ce acestia au erupt. Nu presupune indepartarea tesuturilor dentare ci doar aplicarea unei rasine cu F pe suprafata dentara, in santurile si fosetele foarte adanci greu accesibile periutei de dinti. Durata unei sigilari este de 2 – 3 pana la 5 ani dar necesita prezenta la controale periodice.
Una dintre cele mai frecvente interventii chirurgicale este reprezentata de EXTRACTIA DENTARA. Aceasta manopera consta in indepartarea unui dinte din cavitatea orala atunci cand manoperele de conservare a dintelui respectiv (tratament endodontic, obturatii coronare sau aplicarea unor restaurari protetice) a esuat sau nu are indicatie. Inainte de extractie pacientul trebuie sa faca o radiografie.
Abonare
Newsletter