Profilaxie


Home » Servicii » Profilaxie

Periajul

Periajul este o metoda eficienta de curatare a dintilor cu conditia ca aceasta sa se efectueze corect, limitele sale trebuind sa fie recunoscute.Primul pas al unui periaj eficient este alegerea unei periute de dinti. Exista multe forme si stiluri in comert si marea majoritate sunt eficiente.Perii sunt de obicei din naylon si trebuie sa fie relativ moi cu capete rotunjite.Nu este necesara o presiune foarte mare pentru a mobiliza placa;perii care sunt rigizi si ascutiti pot leza gingiile si pot uza dintii.Se pot folosi de asemenea periute de dinti electrice. Exista 3 tipuri principale de periute electrice :unul are perii care executa scurte miscari inainte si inapoi; cel de-al doilea tip are peri care se rotesc de pe o parte pe alta, iar al treilea tip are manunchiuri separate de peri care se rotesc in suporturile lor. Pasta de dinti isi are totusi utilitatea ei. Ea contine agenti care ajuta la eliminarea placii mobilizate si a resturilor alimentare , improspatand in acelasi timp cavitatea bucala. Este indicat a se alege pastele de dinti care contin fluor.

Detartrajul

Detartrajul reprezinta manopera de indepartare a tartrului. Deoarece tartrul se formeaza prin calcifierea placii dentare, acesta contine o cantitate foarte mare de microbi.Exista doua metode : manual si cel cu ultrasunete. In cabinetele stomatologice se foloseste cel mai des detartrajul ultrasonic care nu traumatizeaza nici dintii nici gingiile. Sfatul medicului este sa se realizeze de cel putin o data la 6 luni.

Air-flow

Air-flow-ul este o metoda moderna de igienizare destinata indepartarii petelor de cafea, tutun si alimente. Acesta ofera masaj gingival eficient, care stimuleaza circulatia sangvina locala, fiind recomandat in asociere cu detartrajul ultrasonic si periajul profesional sau ca procedura unica, repetata odata la 6 luni. Cu ajutorul acestor manopere s-a observat imbunatatirea statusului oro-dentar.

Abonare
Newsletter