Premier Dental Implant Center Facebook Premier Dental Implant Center Twitter Premier Dental Implant Center Google+
Programari telefonice LU-VI: 09:00 - 18:00
(+40) 724 341 888
Romana English Italiano

Endodontie

Home    » Servicii    » Endodontie
 
Endodontie

Endodontia este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratarea patologiei pulpare si a tesutului periapical.

Dintii sunt alcatuiti dintr-o coroana , plasata deasupra gingiei, vizibila in cavitatea bucala si una sau mai multe radacini situate in osul maxilar. La interior, dintele prezinta un spatiu impartit in camera pulpara ( la nivelul coroanei) si canal radicular( la nivelul radacinii) ce adaposteste pulpa dentara.

Inflamatia pulpei apare in urma evolutiei unui proces carios sau in cazul unor fracturi radiculare, luxatii dentare si chiar obturatii prea inalte. In cazul in care tratamentul endodontic nu se realizeaza in timp util inflamatia cantonata initial in interiorul dintelui se poate extinde la nivelul tesuturilor ce inconjoara dintele ( spatiul periapical).

Tratamentul endodontic

Tratamentul endodontic pesupune curatarea si dezinfectarea spatiulu ocupat de pulpa inflamata sau deja necrozata(moarta) si realizarea unei obturatii endodontice etanse care sa previna reaparitia infectiei. In cadrul tratamentului este necesar realizarea unui numar de cel putin 3 radiografii (pre-operatorie, in timpul tratamentului si post-operatorie). Orice dinte supus unui tratament endodontic trebuie neaparat izolat de restul cavitatii bucale printr-un sistem de diga .

Dupa finalizarea tratamentului endodontic in cazul dintilor cu distrucii coronare massive se insera in interiorul canalului radicular un dispozitiv din fibra de sticla care ranforseaza obturatia coronara.

GALERIE FOTO

Endodontie Timisoara
Endodontie Timisoara
Endodontie Timisoara
Endodontie Timisoara

ECHIPA NOASTRA

Echipa noastra
Pentru ca sanatatea orala este prioritatea noastra, Premier Dental Implant Center intelege ca rolul pacientilor este foarte important si ne straduim sa respectam programarile stabilite oferind pacient...

ULTIMELE NOUTATI

 
09
oct

MEGAGEN IMPLANTURI DENTARE

Compania MegaGen Implant a fost înființată în anul 2002 de către un grup de medici chirurgi cu experiență în domeniul medicinei dentare care s...
MEGAGEN IMPLANTURI DENTARE
19
sep

Oferta de Toamna

Reduceri de 30% la TRATAMENTELE DE ALBIRE DENTARA PROFESIONALA!...
Oferta de Toamna
01
oct

Centrifuga dentară

Centrifuga dentară este un aparat care utilizează forța centrifugă prin care se separă plasma cu proteine din sângele pacientului, în aproximat...
Centrifuga dentară
ABONARE

NEWSLETTER

CONTACT

PREMIER DENTAL IMPLANT CENTER

(+40) 724 341 888
Str. Linistei NR. 7-9, TIMISOARA
Premier Dental Implant Center
Premier Dental Implant Center Facebook Premier Dental Implant Center Twitter Premier Dental Implant Center Google +